A szinergia.

A szinergia nem csak együttműködést, vagy csapatmunkát jelent. Azt jelenti, hogy közösen többek vagyunk, mint egyénileg. Együtt többet tudunk elérni, mint külön-külön. Azokban a csapatokban, ahol szinergia van, a teljesítmény kiemelkedő. Az általam fejlesztett csapatoknál ez ritkán van meg, általában pont ez a cél, hogy elérjük, hogy a konfliktusok, nézeteltérések, feszültségek kezelése után egy olyan közös “térképre” kerüljenek a résztvevők, ahol a céljaik közösek, és egymást támogatva, sőt, inspirálva, egymásból a legjobbat kihova érik el őket. 

Amikor elkezdek dolgozni egy új csapattal, akkor gyakran a következőket tapasztalom:

  • Nagyon erős a mások általi elfogadás igény, erősen meg akarnak felelni egymásnak. 

  • A kétségeiket, ellenérzéseiket elhallgatják. 

  • A kommunikáció egymással vagy feszült, vagy a másik véglet, túlzottan udvariaskodó.

  • A tartózkodás sem ritka, ahogy a konfliktusok és egymással szembenállás sem. 

  • A probléma fókusz szinte általános. Ha egyáltalán vannak ötletek, arra fókuszálnak, hogy az miért nem fog működni, és nem arra, hogy hogyan lehetne megoldani. 

  • Felsőbbrendűség, és dominancia is gyakran megjelenik, főleg, ha nem azonos hierarchia szint van a csapatban, hanem mondjuk egy középvezetői szintnél a felsővezetőjük is részt vesz a fejlesztésben ugyanabban a csoportban. 

  • Sok idő megy el kevésbé fontos részletkérdésekkel. 

  • Elégedettség hiánya, és frusztráció sem ritka. 

Mit lehet elérni egy csapattal? 

Egyrészt, hogy a csoportból valódi csapat legyen. Mélyüljenek a kapcsolatok, kialakuljon egy olyan bizalmi szint, amiben valóban tudnak hatékonyan és eredményesen együtt dolgozni. Egy olyan csapattá válhatnak, ahol megengedett, hogy különböző módon lássák a problémákat, kihívásokat, és ezt képesek úgy kommunikálni egymás felé, hogy a másik is el és be tudja fogadni. Nyílt kommunikáció van, közös célok, ami mindenki számára világos és egyértelmű. Rugalmasság fejlődik, szemben az általában túlzott szabálykövetéssel, ami a kreativitást erősen korlátozza. Itt nem az ésszerű szabályokra gondolok, hanem az “így szoktuk csinálni” meg az “így csináljuk 20 éve” szabályokra és folyamatokra, ami már nem biztos, hogy a leghatékonyabb, csak megszoktuk, hogy így van, és rugalmatlanság miatt nem változtatunk a bevett, de már korlátozó folyamatokon. 

Másrészt lehet, hogy meglepő lesz, amit most írok, de a csapatban az emberek megtanulják nem csak azt, hogyan működjenek együtt, hanem azt is, hogyan mutassanak valódi érdeklődést egymás iránt, hogyan értékeljék egymást, becsüljék meg a másik erőfeszítéseit, adjanak pozitív visszajelzést. 

Eredményképpen pedig a munka minősége, a hatékonyság, és a teljesítmény exponenciálisan fejlődik, és a személyközi kapcsolatok jelentősen javulnak, és erősödnek, ezáltal a lojalitás szintje is nő. 

Nálatok van szinergia? Mik a tapasztalataid?

Eredményes napot!

Lili