A legtöbb vezető, akit fejlesztek, erősnek, magabiztosnak mutatkozik. Pedig sokszor félnek, aggódnak, bizonytalanok, de van egy velük szemben támasztott elvárt kép, aminek úgy gondolják, hogy meg kell minden pillanatban felelniük. A félelem sokak számára egyenlő a gyengeséggel, és szinte megrémülnek a legapróbb jelétől is, és azonnal próbálják azonnal kezelni, elhárítani.

Valójában félelem nélkül nincs siker.

A félelem a múltban arra szolgált, hogy jelezze a fizikai veszélyt, aktiválja az adrenalit a testünkben, hogy meg tudjuk védeni magunkat. El tudjunk futni egy veszedelmes állat elől, vagy reagálni, ha megtámadnak minket. Ma már ritkán fenyegeti valódi fizikai veszély az életünket, van, aki úgy éli az egész életét, hogy soha.

A félelem minket vezetőket ma már máshogy szolgál. Jelzi, hogy elértük a komfortzónánk határait, és óvatosságra int. Igen ám, de a siker azon túl van. Ha maradunk a megszokott kereteken belül, akkor csak a megszokott eredményeket tudjuk elérni. Többet nem. Amint ezt a teret tágítani próbájuk, jön a félelem. Itt a legtöbben visszariadnak, de olyanok is vannak, akik adrenalin függők, és kifejezetten keresik a kockázatos helyzeteket. Nem mondom, hogy ez a szélsőség a követendő, viszont ha nem feszegetjük a határokat, nem fogunk felnőni ahhoz a szinthez, amit el akarunk érni.

Ismerd fel, amikor félsz, örülj neki, hiszen a fejlődési lehetőségedet jelzi, majd menj tovább! Attól, hogy félsz, még tudsz cselekedni, és lépéseket tenni! Amíg nem próbálod ki, hogy valamire alkalmas vagy-e, addig nem fogod tudni. Nem sikerült elsőre? Tanulj belőle, és válj azzá az emberré, akinek sikerül!

Igen, magadat kell fejlesztened, ha többet szeretnél elérni, ez a kulcs. Olyan emberré kell válnod, aki alkalmas a cél elérésére. Az nem működik, hogy kitűzöl egy csodás célt, majd nem akarsz arra a szintre fejlődni. Figyeld meg azokat az embereket, akik már ott vannak, ők milyen tulajdonságokkal rendelkeznek? Milyen tudás birtokában vannak? Mit tesznek a sikerük érdekében?

Te mit fogsz most tenni, hogy közelebb kerülj a céljaidhoz?

Egy megosztásnak mindig nagyon örülök, köszönöm!

A fejlődésed szolgálatában:

Lili