Mindannyiunkat ér stressz, és előfordul, hogy feszültek vagyunk. Az elfojtott feszültség, negatív érzések, mérgező gondolatok már rövid távon éreztetik a jól létünkre és a jólétünkre tett hatásukat. Nagyon sok módszer van, amivel ezeket a mentális izmainkat is megerősíthetjük, és ellenállóbbá tehetjük magunkat a stressz ellen, illetve megtanulhatjuk kezelni és elengedni a felgyülemlett érzelmeinket. Íme 9 tipp, ami nekem nagyon bevált, javaslom, próbáld őket beépíteni a mindennapjaidba te is!

1. Szauna

Izzad ki magadból a mérgeket! Szó szerint és átvitt értelemben is! Rendkívül jó módszernek tartom, és még az egészségedet is javítod közben.

2. Naplóírás

Szintén szuper módszer! Segít, hogy a zavarodottságból, kuszaságból tiszta gondolatok, és cselekvés legyen. Segít, hogy a fájdalmat átalakítsd erővé! Legyen egy naplód, amit csak erre használsz, és írd ki magadból a fájdalmat, neheztelést, csalódottságot!

3. Séta a természetben

Csodálatos élmény, testet-lelket feltölti, és közben a stresszt is csökkenti.

4. Masszázs.

Rengeteg féle létezik, találd meg, ami neked a legjobb, és járj rendszeresen, hogy ne a tested tárolja az izmaidban a feszültséget. A lelkiállapotod kihat a tested állapotára, és fordítva is igaz. Sokat segíthetsz magadnak, hogy jobban érezd magad, ha a fizikai oldal által is megtámogatod az elengedést.

5. Meditáció, vezetett relaxáció

Amelyik számodra szimpatikusabb. Kezd el beépíteni a mindennapokba, és meglátod, csodás hatása lesz rád! Kiegyensúlyozottabbá válsz, és békésebb leszel.

+ 1. Hipnózis

Én még nem próbáltam, mert nem találtam megfelelő szakembert hozzá, de ismereteim szerint ez is nagyon sokat tud segíteni. Fontos! Magyarországon csak orvos végezhet hipnoterápiát, és nem is javaslom, hogy máshoz menj! Ha találsz jó szakembert, kérlek, küldd el nekem is az elérhetőségét! Köszönöm!

Küld kérlek tovább ezt az írásom legalább 3 embernek, hogy nekik is segítsen! Köszönöm!

Csodás napot!

Lili