„Minden negatív esemény vele egyező mértékű, vagy még nagyobb haszon csíráját hordozza magában.” Napoleon Hill

Számomra az a kérdés, hogy észreveszed-e a lehetőségeket ezekben a helyzetekben? A haszon csíráját, ahogyan Napoleon Hill fogalmaz.

Továbbmegyek: tudod-e úgy szemlélni a világot, hogy minden a javadat, fejlődésedet szolgálja? Én ezt hívom fordított paranoiának. Ez a szemlélet óriási változást hozhat az életedbe, a munkádba. Nem, nem azt mondom, hogy a negatív helyzeteket tekintsd máshogy, mint ami, hanem azt, hogy találd meg azt a kapcsolódást ezekhez a helyzetekhez, amivel képes vagy még ezt is a javadra fordítani, és kihozni belőle, amit lehet. Engedd meg, hogy kimozdítsanak ezek a helyzetek a beragadt dolgokból, amik már úgyis megértek a változásra, és keresd az újat, fejlődj és fejlessz!

Mondok egy példát! Egyik általam fejlesztett cégnél masszív ellenállás volt a home office-szal kapcsolatban, mivel az ügyvezető meggyőződése, hogy kell az erőteljes kontroll, és nem dolgoznak az emberek, ha nincsenek folyamatosan ellenőrizve.

Természetesen ez egyébként nem így van, sokan sokkal hatékonyabbak home office-ban, hiszen nincsenek zavaró tényezők, nem szakítják őket félbe stb. A hatékony munkavégzés inkább a munkavállaló hozzáállásától függ, nem a home office-tól. Aki a munkahelyén is becsülettel végzi a dolgát, és próbálja a napokból kihozni, amit lehet, otthon még inkább szárnyakat kaphat, és még jobb teljesítményt nyújthat.

Visszatérve. Jött most a koronavírus, és kiderült, hogy bizony, az emberek képesek otthonról is dolgozni, sőt, sokan sokkal jobban és többet, mint amit eddig elvégeztek. Hogyan érintette ez az ügyvezető gondolkodását? Az első héten még látni sem akarta ezt a valóságot, a harmadik hét után már kezdett elgondolkodni, és most már az a terv, hogy a vírus után heti egy napot lehetnek az irodai dolgozók home office-ban. Ettől mindenki nagyon boldog és motivált most, ami még jobb teljesítményt hoz már rövid távon is.

Így válhat egy negatív helyzet előnyössé, és így támogathatja a fejlődést.

A lényeg, hogy lásd meg te is, hol van a fejlődési lehetőség, és keresd meg, mit tudsz érte most rögtön megtenni! Ne halogass, egy vezetőnek döntéseket kell hoznia folyamatosan nap, mint nap!

Oszd meg ezt az írásomat másokkal is, hogy ők is elgondolkodjanak rajta, és iratkozz fel a hírlevelemre, hogy megkapd a kiemelkedő siker és hatékonyság 8 pilléréről szóló mini email tanfolyamomat. Kattints ide: https://polgarlili.hu/hirlevel-2/

Eredményes napot!

Lili