Szerinted mitől függ, hogy szuper teljesítményt nyújtasz? Attól, hogy 0-24 órában dolgozol? Hogy állandóan pörögsz?

Elárulom, hogy ez csak a látszat, ennél sokkal többre is képes vagy. Ha követed a lent leírtakat, és megvéded a következő 4 pontot, akkor napi 5 óra alatt képes leszel sokkal jobb teljesítményt nyújtani, mint eddig 8-10 óra alatt.

De nézzük meg, mi az, ami igazán értékes az eredményeid szempontjából:

1. Az első, amit meg kell védened, az a mentális fókuszod. Amikor dolgozol, dolgozz! Ne telefonálj, ne nyomkodd a telefonod, ne beszélgess, ne szörfözz a neten, hanem dolgozz fókuszáltan, mintha egy buborékban lennél!

Tudod mit csinálsz, mikor telefonozol? Odaadod az aranyadat a telefonodnak… Ráadásul hibázni is fogsz, mert csak a figyelem maradékkal tudsz majd dolgozni.

2. A második kincs, amire oda kell figyelned a fizikai energiád. Ha ez nincs, nem sokra mész. Fáradtan, kimerülten, fájdalmakkal küzdve, betegen nem lehet jól teljesíteni. Egyél számodra megfelelő ételeket, igyál 2-3 liter vizet naponta, edzzél stb. Próbáld kihozni a testedből, amit lehet, hogy még jobban tudjon szolgálni!

A jó szokások kialakítása rengeteget tud ebben segíteni. Neked mi lesz a következő jó szokás, amit kialakítasz?

3. A következő nem lesz ennyire egyszerű: ez az önfegyelem. Sokan mondjátok, hogy szeretnék több akaraterőt, vagy nekem nincs elég akaraterőm. Hát legyen! Nem, nem fogsz úgy felébredni holnap reggel, hogy lesz, ezért is tenned kell! Minden nap! Olyan ez, mint az edzés. Az akaraterő „izmaidat” is edzened kell.

Nincs kedved hajnalban felkelni? Nem baj, de kelj fel, ha ez szolgálja a céljaidat!

Nincs kedved edzeni? Nem baj, csak csináld!

Nem kell mindig, hogy legyen hozzá kedved, motivációd, de köteleződj el mellette, és csináld meg akkor is! Az önfegyelmed meghozza a jutalmat.

4. A tehetséged a negyedik, amit védened kell. Mindenkiben van valami olyan zsenialitás, amit ki lehetne bontakoztatni, ez viszont idő. Akár 10 évbe is telhet, míg a zsenialitás első jelei megmutatkoznak. De meg fognak, ha adsz időt magadnak a kibontakoztatására annak, ami benned van. A mai zsenik többsége abszolút hétköznapi emberek voltak, akik kitartottak álmaik mellett, akkor is, amikor nehéz volt, és nem sajnálták befektetni az időt.

Mi az, amit örömmel csinálsz? Ez egy elég jó kérdés ahhoz, hogy felfedezd, miben van igazán jó, mi az, ami igazán vonz. Hogyan tudnál ebből megélni?

5. Végül, a napi időd az, amit nem herdálhatsz el! Tervezd meg a napod, hogy legyen értelme! Kelj fel korán, sportolj, olvass, foglalkozz a céljaiddal! Dolgozz úgy, hogy a legjobbat hozod ki magadból minden nap! Ne a TV előtt ülve, vagy a telefonodat nyomkodva töltsd az estéidet, hanem a szeretteiddel, és töltődj, kapcsolódj ki! Minden nap számít! A jól felhasznált napokból hetek, majd hónapok, majd évek lesznek.

Elpocsékolod az életed, vagy kihozod belőle a legjobb verziót? Te döntesz!

Kérlek, oszd meg ezt az írásomat, és segítsük együtt az embereket egy jobb és eredményesebb élet felé! Köszönöm!

Szuper napot!

Lili