Szerintem az élet nem olyan bonyolult, mint amilyennek sokszor gondoljuk. Mi tesszük azzá. 

A kifogásainkkal kiszínezett világunk valóban sokkal összetettebbnek tűnik, de ha felelősséget vállalnánk azért, ahol tartunk, és akik vagyunk, akkor minden azonnal leegyszerűsödne. Azért tartok itt, mert ezt és ezt tettem.

Azért nem megy jól a vállalkozásod, mert pl. nem voltál felkészülve váratlan helyzetekre (mint a koronavírus), vagy nem a megfelelő emberekkel dolgozol együtt, vagy nem jó az üzleti stratégiád (egyáltalán van ilyened?), vagy béna vagy marketingből stb.

Azért van rajtad plusz súly, mert az elmúlt időszakban, vagy akár években is olyan ételeket ettél és olyan mennyiségben, amik többlet energiabevitelt okoztak, amit nem mozogtál le.

Azért olyan a párkapcsolatod, amilyen, mert oda is egy út vezetett. Lehet, hogy nagyon hosszú út, és te nem akartál az első jelekre reagálni, homokba dugtad a fejed, és kényelmességet választottad, mintha ez nem is érintene téged.

Sorolhatnám sokáig, de érted, ugye? Az eredmények nem hazudnak. Állj meg egy kicsit, és nézz körül az életedben! Tedd fel magadnak ezeket a kérdéseket, és válaszold meg nagyon őszintén! Még jobb, ha le is írod!

Mi az, ami nem olyan, amilyennek szeretnéd?

Gondold végig, hogyan jutottál idáig! Mit tettél vagy nem tettél meg annak érdekében, hogy ez lett az eredmény?

Mit kellene máshogy csinálnod, hogy más legyen az eredmény? 

 

Majd kötelezd el magad, hogy máshogy fogod csinálni mostantól, ettől a perctől, ahogy ezeket a sorokat olvasod! Mi lesz az első dolog, amin változtatsz? Hogyan?

 

Mit tudnál már ma, most rögtön megtenni, hogy elindulj az új úton?

CSELEKEDJ! MOST!

 

Jegyezd fel magadnak: Az eredményen nem hazudnak! Ha nem tetszik, amit látok, akkor NEKEM kell változtatnom rajta! Én vagyok a felelős a helyzetért, de az is, aki képes rajta változtatni!

 

Oszd meg ezt az írásomat legalább 3 emberrel, hogy hozzájuk is eljussanak ezek a gondolatok, és még jobb, ha beszélgettek is róla, hogy ki min fog változtatni!

 

Csodás napot!

Lili