Válságban nem teheted meg, hogy félsz a jövőtől, hogy aggódsz, hogy elpocsékolod ezekre az érzésekre az energiáidat! Nem azt mondom, hogy nyomd el őket, hanem azt, hogy kezeld!

Ha félsz, a kortizol hormon, amit stressz hormonnak is szoktak nevezni, megemelkedik a szervezetedben. Ezzel az a baj, hogy ez a hormon gátolja más hormonok termelődését, amik tudod miben segítenének? Hogy kreatívan megoldásokat találj, hogy cselekedj, hogy legyen energiád végigvinni, amit kitalálsz! Ezért luxus a félelem! Mert általa alkalmatlanná teszed magad arra, hogy megoldd ezt a helyzetet, amibe kerültél.

Áldozatnak érzed magad? Akkor keresd meg azokat a kapaszkodókat, amire van ráhatásod, amiért tudsz tenni! Majd cselekedj, és hagyd az áldozat szerepet, mert amíg magadat sajnálod, addig lekésed a lehetőségeidet!

Szervezeti szinten is nézzük meg miért luxus az, ha a vezetőt bizonytalannak látják, vagy akár azt érzik, hogy fél. Mert ez gyorsabban terjed, mint a koronavírus… A félelem és aggodalom tömegesen felüti a fejét, és szerinted melyik munkavállaló dolgozik jobban: Az, aki fél és aggódik, hogy mi lesz? Vagy az, aki látja benned az erőt, stabilitást, és biztonságot, és ezáltal ő is jobban túléli ezt az időszakot?

Válságban, nehéz helyzetetkben mutatkozik meg, hogy valójában milyen vezető vagy! Azonban akár egy rossz napnak fatális következményei lehetnek a jövőre nézve. A bizalomvesztést szinte lehetetlen visszaépíteni! Erre gondolj, mikor panaszkodnál, vagy sajnáltatnád magad a beosztottaid körében! Beszéld meg ezeket a kételyeidet szakemberrel, de ne az embereiddel! Nem kell természetesen úgy tenned, mintha minden szuper lenne, de azt kell látniuk, hogy kézben tartod a dolgokat, és megteszel mindent, amit lehet!

Szólj, ha segíthetek!

Küldd tovább kérlek még 3 embernek ezt az írásom, akiknek hasznára lehet! Köszönöm!

Eredményes napot!

Lili

info@polgarlili.hu

+36 70 318 4852

www.polgarlili.hu