Jerry Weintraub rendezte a sokunk által ismert Karete Kölyköt, az Oceans 11-t, és még rengeteg sikerfilmet. Azt kevesen tudják róla, hogy a semmiből lett 6 hét alatt milliomos.

Jerry karrierje elején Elvis még nem volt akkora sztár, de már éppen elég híres, hogy legyen menedzsere, és jól menjenek a dolgai. A turnék és a nagyszínpadi előadások szintén nem voltak még elterjedve. Jerry Weintraub fejébe vette, hogy elviszi Elvist turnézni. Fel is hívta Elvis menedzserét, de az finoman szólva is elhajtotta, hogy egyrészt egy „senkiházi” ne hivogassa, mit képzel magáról, hogy egyáltalán fel meri hívni, másrészt az egész ötlet egy idióta ötlet. Jerry nem adta fel. Minden reggel felhívta a menedzsert. Minden áldott reggel. Egy egész éven át. Akkor megelégelte a menedzser, és azt mondta, oké, ha hozol egy millió dollárt (óriási összeg volt az akkor még, bár egyébként most is), és előre leteszed az asztalra, akkor elviheted Jerry Elvist turnézni. Jerry ettől sem ijedt meg, és addig ment, míg végül egy befektetőtől szerzett pénzt, és elvitte a menedzsernek. A történet még itt sem ér véget. Elvis ugyanis kikötötte, hogy csak teltház előtt hajlandó fellépni. Ezt azt gondolnánk, hogy már a legkisebb akadály volt, azonban az első koncertre alig keltek a jegyek, az első két sor után 5000 hely szabadon maradt, ráadásul ezt a koncert napján tudta meg Jerry is. Tudjátok mit tett? A szomszédos börtönből „kölcsönzött” embereket, hogy tele legyen a nézőtér. Teljesen komolyan! Ámulatba ejtő számomra ez az elszántság, és kitartás. A koncert jól sikerült, Elvis szerint kicsit zajos volt ugyan a közönség, de olyan híre ment, hogy a következő turnéállomások jegyei villámgyorsan elkeltek, és 6 héttel később Jerry, a nincstelen, csóró értékesítő már milliomos volt.

Na és mit tanulhatunk Jerrytől?

Nem csak azt, hogy legyünk kitartóak, hanem azt, hogy amíg te nem hiszel magadban, addig más sem fog hinni benned.

Jerryről kevesen tudják ezt a történetet, azt viszont sokan, hogy egész életében úgy élt, hogy abban hitt, hogy az ügyfeleinek 10x nagyobb értéket akart mindig adni, mint amiért fizettek. Ma is a 10-szeres érték elvén ismerik ezt az üzleti világban, bár az eredetét általában nem ismerik. Ez a nagylelkű hozzáállás tette legendássá, és ismert és elismert rendezővé, üzletemberré is. Példáját érdemes követnünk.

Oszd meg ezt az írásomat másokkal is, hogy nekik is inspiráló és elgondolkodtató legyen Jerry története! Köszönöm!

Csodás napot!

Lili