Sokan gondolják úgy, hogy azok, akik sikeresek, kiemelkedő teljesítményt érnek el, ők egyszerűen így születtek, tehetségesek. Néhány nagyon ritka kivételtől azonban, ezeknek az embereknek a zsenialitása egyáltalán nem szerencsés genetika. Akkor mi az oka, hogy egyesek többet elérnek, mint mások? Mi az oka, hogy van, aki a felső 10%-ba tartozik, míg mások a megélhetéssel küzködnek? Nagyon sok milliomos, és sikercég a nulláról kezdte. Gondolj csak rájuk: Google, Facebook, Apple, Tesla stb. Egy garázsból, egyetemi szobából, lepukkant albérletből indultak. Pénz nélkül. Így tehát az az elmélet, hogy csak pénzből lehet pénzt csinálni, máris megbukott.

Mivel rendelkeznek a kiemelkedően sikeres emberek? Nem a zsenialitásuk a kulcs, hanem az elkötelezettségük, és a kitartásuk, amit megfelelő stratégiával juttatnak érvényre. Nem félelemből működnek, nem aggódják túl a dolgokat, ha valami nem úgy alakul, mennek tovább, nem adják fel, hanem ha kidobják az ajtón, kopogtatnak az ablakon. Hisznek az álmaikban, és elkötelezettek abban, hogy elérjék, amit szeretnének. Nem sajnálják rá az időt, energiát, nem választják a Netflixet és a Facebookot, és nem csinálnak egyszerre sok mindent, hanem rengeteg energiát befektetnek, és arra az egyetlen egy dologra fókuszálnak, amit el akarnak érni.

Ha a felső 10%-hoz akarsz tartozni, akkor úgy is kell viselkedned, gondolkodnod, ahogy ők gondolkodnak.

A legfőbb korlát az a monológ, ami a fejedben zajlik. A sztorid, amit előadsz magadnak, és elhiszed. Például, hogy te nem vagy tehetséges, nem vagy ilyen szerencsés, mások hibája miatt nem tudsz érvényesülni stb. Saját magad szabotőre vagy. Áldozat és mártír szerepből soha nem leszel sikeres. A sztorid a potenciálodról determinálja azt, hogy megéled-e, kihasználod-e a benned rejlő lehetőségeket. Megérdemelsz egy jobb életet, és minden megvan benned. Mindenkiben van olyan potenciál, aminek a felfedezésével, és kihasználásával klasszisokkal jobb életet élhetne. Az én munkám azért is ilyen csodás, mert abban segítek az embereknek, hogy erre ráleljenek, és kibontakoztassák, kiteljesítsék a saját zsenialitásukat, amit aztán a cégük és az emberiség javára fordíthatnak. Csodás hivatás az enyém, le sem tudom írni a hálámat, hogy ezzel foglalkozhatom.

Végezetül egy kérdés, amit tegyél fel:

Mi a te sztorid, amit előadsz magadnak, és nem visz előrébb?

Kérlek, oszd meg ezt az írásomat másokkal, hogy minél többen felfedezhessék, hogy lehet jobb életük is, mint ami most van. Köszönöm! Lili