A Hajnali 5 óra Klub tagja vagyok, így általában reggel 4 és 5 között kelek, edzek, megtervezem a napot, olvasok, tanulok, felkészülök az előttem álló konzultációkra, tréningre hangolódom stb. A nagyobbik fiam, Benke (8), mostanában egyre gyakrabban kel fel még 6 óra előtt, és bekuporodik az irodába hozzám, majd ő is nekiáll olvasni. Nem zavar, tudja, hogy ilyenkor nekem is szükségem van időre, kis magányra, hanem csendesen olvas. Most éppen Verne Gyulától a 80 nap alatt a Föld körült.

Miért osztottam meg ezt a személyes történetet? Mert azt gondolom, hogy nagyon jól mutatja, mennyire végtelenül egyszerű másokra hatást gyakorolnunk egyetlen dologgal: a példamutatással.

Nem csak elvárni kell dolgokat, és mondogatni, hogy csinálja meg a másik, hanem példát kell mutatni, hogy te is éled azt, amit elvársz, vagy szeretnél. Kisfiam sokat lát kezemben könyvet, tudja, hogy korán kelek, hogy olvassak, tudja, hogy számomra a tudás érték, az olvasással töltött idő kincs. Ezt látja, mert ezt élem.

Sem magánemberként, beosztottként, sem vezetőként nem működik a bort prédikál és vizet iszik hozzáállás. Neked kell példát mutatnod, úgy élned, ami követendő.

Mindig késel? Akkor ne várd el, hogy mások pontosan érkezzenek, vagy betartsák a határidőket!

Konfliktuskerülő vagy? Akkor ne várd el, hogy őszinték legyenek veled!

Nincs motivációd, vagy éppen utálod a munkádat? Akkor ne várd el, hogy a többiek lelkesen végezzék el a feladatokat!

Rendetlen vagy és szétszórt? Akkor ne várd el, hogy más rendezett, precíz, fókuszált legyen!

Érted ugye? Vezető vagy! Akkor is, ha nem ez van a névjegykártyádon! Hatással vagy másokra, és nem mindegy, milyen hatással!

Egy idézettel zárnám, amit biztosan ismersz, de én most nagyon idevalónak látom: „Légy te a változás, amit látni akarsz a világban!” Mahatma Gandi

Oszd meg ezt a bejegyzést legalább 3 emberrel, és gondolkodjatok el, mi lehet az első lépés, amit változtatnátok!

Csodás napot!

Lili