Mindenhonnan azt halljuk, hogy a pozitív gondolkodással és hozzáállással, azaz trendi angol nevén a megfelelő mindset-tel határ a csillagos ég. Hát nem így van. Te is ismersz olyan embereket, akik egyébként pozitívak, mégis egy helyben toporognak? Vagy pont te vagy ilyen típus?

Nem azt mondom, hogy nem fontos, mert igen, nagyon fontosak a gondolataink, valamint a pozitív hozzáállásunk, de nem elég. Mi kell még hozzá? Az érzéseiddel is foglalkoznod kell. Ilyenkor szokták felkapni a vezetőim a fejüket, mert nincsenek ehhez hozzászokva. Sokan már annyira eltávolodtak az érzéseiktől, főleg a pozitív érzéseiktől, hogy mikor megkérdezem, mikor érzett utoljára önfeledt örömöt, nem tud válaszolni. Pedig nagyon jól gondolkodik, nagyon sikeres is, és mégsem teljes az élete.

Minden embernek szüksége van arra, hogy teljes egésznek érezze magát. Ha a gondolkodás jó, de az érzelmi élet nem hozza a szintet, akkor ugyanúgy nem tudsz kiteljesedni, mintha a gondolkodásod és hozzáállásod lenne a gond. Azért azt hozzáteszem, hogy általában az is gond, sokan vannak problémafókuszban a megoldásfókusz helyett, és áldozat, vagy mártír szerepeket is gyakran öltik magukra. Egy jó mindset már ezt megoldja, és valóban, már ez óriási változást tud hozni az életünkbe.

A pozitív érzelmek is fontosak, és ez még mindig nem elég. A fizikai állapotod szintén nagyon fontos. Ha szuper a gondolkodásod, rendkívül fejlett az érzelmi intelligenciád is, élményekkel és érzésekkel teli az életed, még mindig nem lesz elég, ha a tested cserben hagy. A test és a lélek oda-vissza hatnak egymásra. A mindennapi edzés nem csak a testednek tesz jót, de a lelkednek is. Óriási szerepe van abban, hogy teljes életet élsz-e. Game changer.

Végül, van egy negyedik összetevő is, ha ki akarod hozni magadból a legjobbat, és kiteljesíteni azt a sok-sok képességet, ami benned van, hogy egy sikeres és boldog életet élj: a szolgálat. Ahhoz, hogy valóban a lehető legjobb verzióját éld az életednek, előbb-utóbb fel fog merülni benned, hogy valamilyen módon értékes tagja legyél a társadalomnak, és az, amit csinálsz, hasznos legyen másoknak is. Persze, értékes vagy, ne értsd félre, itt az érzésről, a hívásról beszélek, arról, hogy benned merül fel az igény, hogy értékes dolgot adj, értéket teremts, hasznosnak érezd a létezésed. Amíg az egódat szolgálod ki, és az a fontos, hogy mid van, mit veszel ki a javak kosarából, addig ez nem fog megvalósulni. Amint azonban őszintén fordulsz mások felé, és bármit csinálsz is, azzal szolgálni akarod a világot, bármilyen piciben is, ez a szint is beteljesül, és te végre az leszel, azzá válsz, aki valójában vagy.

Kérlek, oszd meg ezt az írásomat legalább 3 emberrel, és beszéljetek róla! Tegyük együtt jobbá a világot azáltal, hogy tanítunk, hogy továbbadjuk a tudást. Köszönöm!

A hírlevelemre feliratkoztál már? Ha még nem, akkor tedd meg most!