21 évesen lettem vezető.

Pocsék voltam. Ez másoknak sokkal gyorsabban kiderült, mint nekem… Egy idő után feltűnt azért nekem is, hogy 52 ember cserélődött ki egy év alatt mellettem. Nagyjából heti egy felállt, és vagy mondta, vagy csak gondolta, hogy… (egy csúnya szót gondolj ide)

Bármennyire nehéz is volt, el kellett gondolkodnom azon, hogy talán nem mindenki más a hülye, és van egy hangyányi esély arra, hogy nekem kellene változtatnom.

Na igen, de mit? Hiszen én olyan szuper vezetőjük voltam, mindent megadtam a hálátlan és pofátlan dögöknek! (Akkoriban még így láttam.)

Bár nagyon nehezemre esett belátni, hogy nekem kellene változtatnom, mégis elkezdtem tanulni, és beépíteni a tanultakat. Volt, ami bejött, volt, ami nem. Ami nem működött, ahelyett kerestem mást, ami pedig jó volt, abból próbáltam többet csinálni. Folyamatosan figyeltem, hogy a viselkedésem szolgálja-e azt a célt, amit el akarok érni, vagy nem.

A kezdeti ellenállásom utána sikerült változtatnom, de ez még csak a felszín volt. A gondolkodásomat kellett megváltoztatnom, ami sokkal nagyobb falat, de rájöttem, hogy tartós változást csak úgy érhetek el, ha ez is változik.

Volt egy időszak, amikor azt hittem, hogy új gondolatokat kell beültetnem, vagy belevernem a fejembe, majd egy egészen felszabadító érzés volt, mikor rájöttem, hogy nem kell másnak lennem, mint aki vagyok, hanem meg kell tanulnom azt, hogyan legyek úgy önmagam, hogy ez a környezetem számára is értékes.

Az eredmény az lett, hogy felépítettem és sikerre vittem több olyan saját céget, ahol szerettek/szeretnek dolgozni az emberek, és nem akartak/akarnak máshová menni. Egy idő után pedig úgy éreztem, hogy szívesen segítenék más vezetőknek is, és mivel a tanítás kamasz koromtól közel állt hozzám, és egész életemben meg is ragadtam minden lehetőséget, hogy taníthassak, ezért vezetett ide az utam.

Szeretnélek téged is támogatni az utadon. Ehhez az első lépés, hogy iratkozz fel a hírlevelemre, és lájkold a Facebook oldalam!